Žiju svůj sen

18.11.2010 12:07

 

Dnes seznámím případné zájemce s první povídkou z chystané sbírky Dreamers :-)
 
Jak bych ji popsala? Víc než pravda, míň než skutečnost. Pozměněná minulost a obávaná budoucnost. Jiní lidé, stejná místa.
 

Celá story je o mladičké studentce Grafiky, které se po rozchodu s přítelem úplně zhroutí svět. Skončí na psychiatrii a její stav se neustále zhoršuje. S bývalým boyfriendem, který se během několika měsíců stane rockovou hvězdou a miláčkem teenagerů, neustále komunikuje a není schopná přiznat si fakt, že by měla začít normálně žít. Zezačátku její stav není nijak kritický, jenže postupem času jí do života začnou zasahovat nejen prášky proti halucinacím, které dostává od svého doktora, ale také problémy spojené se školou, špatným rodinným zázemím a podivnými sny, co jí nedají spát, což vede k psychickému zhroucení a naprostému nervovému kolapsu.

 Je to příběh, ve kterém sami uvidíte, že člověk nemusí mít tři vysoké školy, hlavu přeplňenou vědomostmi jako chodící encyklopedie, nemusí mít bezchybné vystupování ani umět na všechno vhodně odpovídat. Protože jen obyčejná hromádka citů dokáže i z uznávaného člověka udělat naprostého blbce.